Contact

Bel voor meer informatie of het maken van een afspraak naar
Mathilde Scheffer 06 – 28 399 355. 
Je kunt ook het contactformulier invullen.

Contactformulier

1 Step 1
reCaptcha v3
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Starten met Body Stress Release (BSR)

Met Body Stress Release ga je een proces aan dat bestaat uit verschillende fases. Hiermee kun je het lichaam op korte termijn ondersteunen in het herstellen van opgeslagen spanning (die hebben geleid tot gezondheidsklachten) en op lange termijn voorkomen van het opslaan van bodystress.
1. Om het proces goed op te starten maken we in eerste instantie 3 afspraken: op dag 1, dag 4 en dag 11.
2. Daarna maken we vervolgafspraken naar aanleiding van wat het proces nodig heeft. Omdat ieder mens anders reageert op de behandelingen, de klachten die mensen hebben zeer uiteenlopend zijn en het resultaat altijd afhankelijk is van verschillende interne en externe factoren, is het in deze fase niet te zeggen hoeveel behandelingen er uiteindelijk nodig zijn voor een optimaal resultaat. Ook de frequentie is per proces verschillend. Je moet er rekening mee houden dat de eerste 3 afspraken doorgaans niet genoeg zijn om alle klachten op te lossen maar dat je daarin wel hebt ervaren wat BSR in gang zet.
3. Wanneer de klachten zijn afgenomen is het verstandig om enkele keren per jaar het lichaam te blijven onderhouden met BSR. Hiermee zorg je er preventief voor dat er zo min mogelijk bodystress opgebouwd wordt en houd je het lichaam ook op de langere termijn soepel en vitaal. Voorkomen is beter dan genezen!

Tijdens het eerste consult vindt er een uitgebreide intake plaats, de eerste afspraak duurt daarom ongeveer 45 tot 60 minuten. De vervolgafspraken nemen ongeveer 30 tot 45 minuten in beslag.

Openingstijden

De praktijk is geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00 – 17.00 uur. Op woensdag is de praktijk gesloten. In een enkel geval kan er een uitzondering gemaakt worden en kan ik je inplannen buiten deze openingstijden.

Kosten

Volwassenen en kind v.a. middelbare school: 65,- euro per consult.
Kind (basisschool): 45,- euro per consult
Baby (tot 18 maanden):  35,- euro per consult
Moeder en baby: kom je na de bevalling als moeder voor BSR, dan kan je baby (tot 4 maanden na de bevalling) gratis de eerste 3 releases krijgen, daarna is het tarief 25,- euro.

Vergoeding van BSR in 2024 door verzekeraars

Let op: Niet alle verzekeraars die een aanvullende verzekering voor ‘alternatieve geneeswijzen’ hebben, vergoeden ook Body Stress Release.
Naast de aansluiting bij de eigen vereniging (BSRAN) ben ik ook aangesloten bij ‘CAT vergoedbaar’. Hierdoor kunnen meer mensen hun geld, dat zij ingelegd hebben via de aanvullende verzekering, van de verzekeraar terugkrijgen.

Hier is het overzicht van 2024 van zorgverzekeraars die BSR in hun aanvullend pakket voor alternatieve geneeswijzen hebben: Menzis, Zilveren Kruis/Achmea, de Friesland, Anderzorg, ONVZ, VvAA, Aevitae, Christelijke zorgverzekeraar en FBTO (deze laatste alleen als je in 2020 al de module ‘alternatieve geneeswijzen’ al aan had staan). 

Let wel: dit is slechts een indicatie waar geen rechten aan te ontlenen zijn. Verzekeraars houden zich namelijk het recht om voorwaarden te wijzigen. Vraag daarom altijd bij je eigen zorgverzekeraar na of Body Stress Release onder code 24608 inderdaad vergoed wordt. 

Vergoeding van BSR door werkgever

Je kunt eventueel ook kijken of je werkgever (een deel van) de behandelingen vergoedt wanneer de klachten werkgerelateerde zijn of invloed hebben op je functioneren of wanneer je in een re-integratietraject zit of te maken hebt met Burn-out verschijnselen.

Betalingsvoorwaarden

Betaling geschiedt altijd direct na een consult. Het is mogelijk om contant of met pin te betalen. In sommige gevallen is uitzondering mogelijk en kan er achteraf, binnen een termijn van 1 maand, betaald worden.

Verplaatsen en/of annulering van afspraken

Bij verhindering kun je de afspraak tot 24 uur van tevoren kosteloos verplaatsen of afzeggen. Daarbinnen breng ik 25,- in rekening.

Behandelovereenkomst

Tijdens de eerste behandeling vraag ik je een behandelovereenkomst te tekenen. Klik hier om de behandelovereenkomst in te zien.

Route naar Van Twickelostraat 13, Deventer

Vanuit de richting Olst/Wijhe: Wanneer je Deventer vanuit de weg langs de IJssel (N337) binnenkomt, sla je rechtsaf bij de rotonde na restaurant ‘de Zomertuin’, de Ronald Holstlaan in. Volg deze weg langs de IJssel. Vlak voor de spoorbrug kun je gratis parkeren (zie hieronder), wil je voor de deur betaald parkeren: ga na de spoorbrug 3e straat, na de stoplichten, links de Van Twickelostraat in. Meteen het eerste huis rechts op de hoek is nr. 13.

Vanuit de richting Zutphen/snelweg: Neem vanaf de snelweg de meest linker rijstrook voor rechtdoor (richting centrum). Volg na de eerste stoplichten deze linker rijstrook voor rechtdoor richting ‘Sluiskwartier’ en sla linksaf bij de 2e stoplichten (houdt daarbij de linker rijstrook aan), volg de weg over de sluis tot aan de stoplichten net na de sluis en sla hier linksaf richting IJssel. De weg langs de IJssel volgen. De Van Twickelostraat is voor de spoorbrug, net na stoplichten (P-route). Je kunt voor de deur in de Van Twickelostraat betaald parkeren of iets doorrijden en na de spoorbrug gratis parkeren (zie hieronder).

Parkeren: Er is een ruime mogelijkheid om voor de deur (betaald) te parkeren (2,50 euro per uur). En wanneer je dat wilt, kun je ook onbetaald parkeren op 5-10 minuten lopen van de praktijk. (Op de weg langs de IJssel voor mensen vanuit Zutphen/snelweg meteen ná de spoorbrug en voor mensen vanuit Olst/Wijhe vóór de spoorbrug, bijvoorbeeld langs de IJsselkade, aan de Ossenweerdstraat of in een andere straat in de Zwolse Wijk.)

Met de trein: Vanaf het station is de praktijk goed lopend bereikbaar. Neem hiervoor bij het station de uitgang aan de stadszijde (vanaf het perron trap af en dan naar rechts, daar uitchecken). Steek de Stationsstraat over, sla rechtsaf en loop langs de Singel. (Je kunt het pad langs het water nemen aan de rechterkant van de straat of de straat oversteken en aan de linkerkant van de straat lopen). Dan links afslaan bij ‘Medisch Centrum Singel’ naar de Binnensingel. Je loopt langs de parkeergarage (Stadspoort) en kruist de T.G. Gibsonstraat en de Boedekerstraat en komt dan in de Van Twickelostraat. Neem de linkerkant van de Van Twickelostraat (middenberm is parkeren). In het laatste huis op de hoek, nr. 13 is de praktijk gevestigd. Vanaf het station is het ongeveer een kwartiertje lopen.

Toegang tot de praktijk: Wanneer je voor het pand staat moet je rechts van de deur even bij de juiste bel aanbellen, ik doe dan vanuit mijn praktijk open. De praktijk is op de 1e verdieping, bovenaan de trap rechts in het gangetje, de eerste deur. Er is geen lift aanwezig (de praktijk is daarom helaas niet rolstoel toegankelijk). Wanneer ik niet open doe, bel dan 06-28 399 355.

Wachtkamer: Wanneer je boven komt, kun je links (klein trapje op) in de hal even wachten, mocht dit nodig zijn.

Toiletten: toilet voor de heren is op de eerste verdieping, bovenaan de trap rechtdoor en voor de dames rechts het gangetje in, aan het eind van dit gangetje.

Klachtenregeling

Ik val als BSR therapeut onder Wkkgz-klachtrecht en tuchtrecht bij het GAT. Dit is een rijkserkende en volledig onafhankelijke Wkkgz geschillencommissie. Voor meer info: https://www.gatgeschillen.nl

error: Content is protected !!
×