Starten met Body Stress Release 

Met Body Stress Release ga je een proces aan dat bestaat uit verschillende fases. Hiermee kun je het lichaam op korte termijn ondersteunen in het herstellen van opgeslagen spanning (die hebben geleid tot gezondheidsklachten) en op lange termijn voorkomen van het opslaan van bodystress.

1. Om het proces goed op te starten maken we in eerste instantie 3 afspraken: op dag 1, dag 4 en dag 11.

2. Daarna maken we vervolgafspraken naar aanleiding van wat het proces nodig heeft. Omdat ieder mens anders reageert op de behandelingen, de klachten die mensen hebben zeer uiteenlopend zijn en het resultaat altijd afhankelijk is van verschillende interne en externe factoren, is het in deze fase niet te zeggen hoeveel behandelingen er uiteindelijk nodig zijn voor een optimaal resultaat. Ook de frequentie is per proces verschillend. Je moet er rekening mee houden dat de eerste 3 afspraken doorgaans niet genoeg zijn om alle klachten op te lossen maar dat je daarin wel hebt ervaren wat BSR in gang zet.

3. Wanneer de klachten zijn afgenomen is het verstandig om enkele keren per jaar het lichaam te blijven onderhouden met BSR. Hiermee zorg je er preventief voor dat er zo min mogelijk bodystress opgebouwd wordt en houd je het lichaam ook op de langere termijn soepel en vitaal. Voorkomen is beter dan genezen!

Tijdens het eerste consult vindt er een uitgebreide intake plaats, de eerste afspraak duurt daarom ongeveer 45 tot 60 minuten. De vervolgafspraken nemen ongeveer 30 tot 45 minuten in beslag.

Afspraken maken? Bel Mathilde: 06 28399355 of vul het contactformulier op de contactpagina in.

Openingstijden

De praktijk is geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00 – 17.00 uur. Op woensdag is de praktijk gesloten. In een enkel geval kan er een uitzondering gemaakt worden en kan ik je inplannen buiten deze openingstijden.

Kosten

Volwassenen en kind v.a. middelbare school: 65,- euro per consult.
Kind (basisschool): 45,- euro per consult
Baby (tot 18 maanden):  35,- euro per consult
Moeder en baby: kom je na de bevalling als moeder voor BSR, dan kan je baby (tot 4 maanden na de bevalling) gratis de eerste 3 releases krijgen, daarna is het tarief 25,- euro.

Verplaatsen en/of annulering van afspraken

Bij verhindering kun je de afspraak tot 24 uur van tevoren kosteloos verplaatsen of afzeggen. Daarbinnen breng ik 25,- in rekening.

Vergoeding van BSR in 2024 door verzekeraars

Let op: Niet alle verzekeraars die een aanvullende verzekering voor ‘alternatieve geneeswijzen’ hebben, vergoeden ook Body Stress Release.
Naast de aansluiting bij de eigen vereniging (BSRAN) ben ik ook aangesloten bij ‘CAT vergoedbaar’. Hierdoor kunnen meer mensen hun geld, dat zij ingelegd hebben via de aanvullende verzekering, van de verzekeraar terugkrijgen.

Hier is het overzicht van 2024 van zorgverzekeraars die BSR in hun aanvullend pakket voor alternatieve geneeswijzen hebben: Menzis, Zilveren Kruis/Achmea, de Friesland, Anderzorg, ONVZ, VvAA, Aevitae, Christelijke zorgverzekeraar en FBTO (deze laatste alleen als je in 2020 al de module ‘alternatieve geneeswijzen’ al aan had staan). 

Let wel: dit is slechts een indicatie waar geen rechten aan te ontlenen zijn. Verzekeraars houden zich namelijk het recht om voorwaarden te wijzigen. Vraag daarom altijd bij je eigen zorgverzekeraar na of Body Stress Release onder code 24608 inderdaad vergoed wordt. 

Vergoeding van BSR door werkgever

Je kunt eventueel ook kijken of je werkgever (een deel van) de behandelingen vergoedt wanneer de klachten werkgerelateerde zijn of invloed hebben op je functioneren of wanneer je in een re-integratietraject zit of te maken hebt met Burn-out verschijnselen.

Betalingsvoorwaarden

Betaling geschiedt altijd direct na een consult. Het is mogelijk om contant of met pin te betalen. In sommige gevallen is uitzondering mogelijk en kan er achteraf, binnen een termijn van 1 maand, betaald worden.

Behandelovereenkomst

In het intakeformulier vraag ik je een behandelovereenkomst te tekenen. Klik hier om de behandelovereenkomst in te zien.

Klachtenregeling

Ik val als BSR therapeut onder Wkkgz-klachtrecht en tuchtrecht bij het GAT. Dit is een rijkserkende en volledig onafhankelijke Wkkgz geschillencommissie. Voor meer info: https://www.gatgeschillen.nl

Parkeren

Er is een ruime mogelijkheid om voor de deur (betaald) te parkeren. En wanneer je dat wilt, kun je ook onbetaald parkeren op 5 à 10 minuten lopen van de praktijk. (Op de weg langs de IJssel voor mensen vanuit Zutphen/snelweg meteen ná de spoorbrug en voor mensen vanuit Olst/Wijhe vóór de spoorbrug, bijvoorbeeld langs de IJsselkade, aan de Ossenweerdstraat of in een andere straat in de Zwolse Wijk.)

Toegang tot de praktijk

Wanneer je voor het pand staat moet je rechts van de deur even bij de juiste bel aanbellen, ik doe dan vanuit mijn praktijk open. De praktijk is op de 1e verdieping, bovenaan de trap rechts in het gangetje, de eerste deur. Er is geen lift aanwezig (de praktijk is daarom helaas niet rolstoel toegankelijk). 

Wachtkamer

In de hal staan stoelen, mocht je even moeten wachten.

Toiletten

Toilet voor de heren is op de eerste verdieping, bovenaan de trap rechtdoor en voor de dames rechts het gangetje in, aan het eind van dit gangetje.

 

error: Content is protected !!
× Waarmee kan ik je helpen?