BSR tijdens de zwangerschap

 

Zwanger zijn is in principe een natuurlijk proces. Toch vraagt het veel van het vrouwenlichaam. De spieren en aanhechtingen van de spieren aan de botten, vooral in het gebied rond de bekkenbodem, worden behoorlijk op de proef gesteld, zowel tijdens de zwangerschap als tijdens de bevalling. Dit kan diverse klachten veroorzaken zoals bekken instabiliteit, ongewild urineverlies en pijn aan het schaambeen waardoor sommige vrouwen zelfs niet meer in staat zijn te lopen. In de laatste maanden kan je als zwangere ook last hebben van maagzuur en ademhalingsproblemen omdat het kind groter wordt en andere organen daarvoor ruimte moeten maken.

Voor zwangeren is het mogelijk een BSR behandeling te ondergaan, zelfs tot vlak voor de bevalling. Tijdens de behandeling wordt je buik goed ondersteund met kussens.

 

Na de bevalling

Na de bevalling heb je als moeder tijd nodig om te herstellen. Je lichaam moet bijkomen van de enorme krachtsinspanning die het geleverd heeft, het is bezig in zijn oude vorm terug te komen en je hormoonhuishouding moet weer een nieuwe balans vinden. Dit terwijl je als kersverse moeder vaak maar weinig slaap krijgt en al je tijd en energie uitgaat naar de baby.

De baby borstvoeding geven, het uit de wieg tillen, een tijd lang in een vreemde positie in je arm houden of ermee op je arm rondlopen om het in slaap te krijgen; als er een tijd is dat je als mens bodystress opbouwt, dan is het wel vlak na een bevalling!
En hoewel de vader niet direct de fysieke gevolgen van een bevalling ondervindt, is ook hij in veel gevallen in deze tijd onderhevig aan bodystress, dus ook voor vaders is BSR aan te raden.

Body Stress Release zelf ervaren?

Vul hieronder het contactformulier in. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Contactformulier

1 Step 1
reCaptcha v3
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
error: Content is protected !!
× Waarmee kan ik je helpen?