Voor wie is BSR geschikt?

BSR is eigenlijk geschikt voor ieder mens, van pasgeboren tot hoog bejaard. De techniek die gebruikt wordt is op het lichaam maar zonder kracht. Zo wordt er geen manipulatie gebruikt om dingen in het lichaam ‘recht te zetten’ (zoals bij manuele therapie of chiropractie) of plaatselijk te versoepelen (zoals massage of fysiotherapie).
Met BSR wordt de spanning in het lichaam opgespoord door middel van testen (gebruikmakend van het bio feedback systeem van het lichaam) en wordt naar aanleiding daarvan een impuls gegeven aan het lichaam waarmee het de spanning die daar zit los kan laten (de release). Omdat met de releases de communicatie tussen zenuwstelsel en hersenen verbetert en er meer energie vrijkomt voor het zelfgenezend vermogen van het lichaam, kan het herstel plaatsvinden.

Stress in het dagelijks leven

Werk, relatie, gezin, sport en hobby….de hoeveelheid of intensiteit aan uitdagingen in het dagelijks leven vragen soms net iets teveel en kunnen dan voor bodystress zorgen.

Stress is iets wat in ieders leven voorkomt en hoeft niet altijd negatief te zijn. Het zet ons ook aan tot actie. Toch is het belangrijk een evenwicht te behouden zodat er niet een te veel aan stress ontstaat. Het lichaam gaat dit te veel aan stress dan opslaan en voor klachten zorgen, de balans is zoek. Met BSR kan deze opgeslagen stress (bodystress) opgespoord en vrijgemaakt worden. Hierdoor kunnen veel klachten verdwijnen en keert de vitaliteit terug.

Stress op het werk, fysieke belasting op het werk, deadlines en files… Zit jij iedere dag langer dan 2 uur achter de computer of zit je veel in de auto? Heb je een beroep waarmee je je lichaam zwaar belast? Of sta je uren achter elkaar in een winkel of voor de klas?  Doe je werk waarbij je langdurig dezelfde beweging maakt of moet je vaak in een vreemde houding werken? Of ben je regelmatig onderhevig aan tijdsdruk? Dan is het zeer waarschijnlijk dat je bodystress opbouwt en dat de klachten die je ervaart hieruit voort komen.

Ouderen en BSR

Ouderdom komt met gebreken…Herkent u zich in deze uitdrukking? Veel ouderen laten het feit dat ze zich wat minder makkelijk kunnen voortbewegen of dat ze door het leven gaan met klachten, gelaten over zich heen komen. Toch hoeft dat niet!

BSR kan er voor zorgen dat het lichaam weer soepeler wordt, en blijft, en dat ongemakken verminderen of verdwijnen. Want het lichaam is zelfs in staat om stress die opgebouwd is gedurende een langere tijd los te laten met behulp van BSR.

Het mooie van de techniek is dat het een milde methode is met een groot effect. Zoals gezegd wordt er geen kracht gebruikt om dingen in het lichaam recht te zetten en er vindt geen manipulatie van gewrichten plaats. Bovendien is de BSR behandelbank er op gemaakt om zonder moeite op en af te stappen. En voor de behandeling hoef je niets uit te trekken, zelfs je schoenen hou je aan!

Stressgevoelige beroepen en BSR

BSR kan veel betekenen voor verpleegkundigen, politiemensen en mensen die fysiek zwaar werk doen zoals mensen in de bouw, hoveniers en stratenmakers maar ook voor musici en artiesten, sporters, leerkrachten en docenten. Al deze beroepen hebben dagelijks te maken met de opbouw van bodystress. Dit kan makkelijk leiden tot overbelasting en kan zorgen voor klachten.

Ga naar: BSR voor baby’s en kinderen of Zwangerschap en BSR.

Contactformulier

9 + 10 =

error: Content is protected !!