Kinderen en Body Stress Release

 

Kinderen reageren meestal heel direct op de BSR behandelingen en hebben niet veel behandelingen nodig om het lichaam stressvrij te maken. Vaak geven kinderen, als ze eenmaal BSR hebben ondergaan, zelf aan wanneer ze weer eens BSR nodig hebben, ze voelen goed aan als hun lichaam gespannen is. Is een kind hard gevallen? Maak snel een afspraak voor BSR, dan zet de spanning zich niet vast in het lichaam.

Body Stress Release bij Baby’s

Het ter wereld komen brengt voor een baby de nodig stress met zich mee. Wanneer het een normale bevalling betreft, valt het misschien nog mee maar zeker wanneer een kindje ter wereld komt met een stuitbevalling of door middel van een vacuümverlossing, tangverlossing of keizersnede, dan is de kans zeer groot dat het bodystress heeft opgelopen. Ook een vroeggeboorte kan bodystress opleveren omdat deze kindjes vaak medicijnen nodig hebben omdat delen van hun lichaam (nog) niet goed functioneren. Gevolgen kunnen zijn dat het kindje veel huilt, slecht drinkt of veel spuugt, buikkrampjes heeft of overgevoelig is voor aanraking waardoor het snel huilt bij het verschonen of wanneer je het optilt. Bij kindjes die bodystress tijdens de bevalling hebben opgelopen zie je ook vaak dat ze zich ‘overstrekken’ of erg onrustig zijn of een sterke voorkeurshouding ontwikkelen en steeds maar op één zijde van hun hoofd liggen.

Tijdens de behandeling ligt de baby (tot ongeveer 18 maanden) bij de moeder in de armen (voor behandeling aan de voorzijde) en over de schouder (voor behandelingen aan de achterzijde). De behandeling voor baby’s is zeer licht. 

Peuters en Body Stress Release

Peuters ontdekken de wereld met vallen en opstaan. Dit kan bodystress opleveren.
Ook kan het zijn dat een peuter nog rondloopt met bodystress opgelopen tijdens de bevalling. Het feit dat het liever gedragen wordt of erg druk of onrustig is, is daar een voorbeeld van. Heeft jouw peuter darmproblemen zoals diarree of constipatie of eet het moeilijk? Of heeft het problemen met slapen? Bodystress zou wel eens de oorzaak kunnen zijn.

Kleuters en Body Stress Release

Klimmen, klauteren, vallen en opstaan…de kleuter doet niet anders! Grenzen moeten verkend worden maar de gevolgen worden door het kind nog niet altijd even goed ingeschat en dat zorgt ervoor dat kleuters nog wel eens ergens vanaf vallen of tegenaan lopen.

Ook in deze fase kan een (zware) bevalling nog zijn invloed hebben op het gestel van het kind en zorgen voor moeite met eten en darmproblemen zoals diarree of constipatie, slecht in slaap kunnen komen of onrustig gedrag. Vooral dat laatste kan een teken zijn van body stress. Dit uit zich in moeilijk stil kunnen zitten, niet kunnen luisteren of een zeer korte spanningsboog hebben. Sommigen worden door hun onrustig gedrag gediagnostiseerd met ADHD. Voor kinderen met deze problematiek raden wij aan om naast eventuele andere behandeling, het lichaam stressvrij te maken.

Het lagere schoolkind en Body Stress Release

Opgroeien met een gezond lichaam geeft zelfvertrouwen! Een ontspannen, blij, gezond en sterk kind, welke ouder wenst zich dat niet?

Toch kunnen kinderen in de lagere schoolleeftijd last hebben van body stress, mogelijk nog voortkomend uit de stress opgebouwd tijdens de bevalling. Dit kan zich uiten in een lage weerstand, slecht slapen, lusteloosheid, een gebrek aan concentratie op school, darmproblemen, onrustig gedrag, boze buien of ADHD. Een vervelend probleem is als kinderen in de lagere schoolleeftijd nog bedplassen, dat kan het kind erg onzeker maken zeker wanneer het wil gaan logeren bij vriendjes. Bodystress is in veel gevallen de oorzaak en met enkele releases kan dit probleem over het algemeen opgelost worden.

Op deze leeftijd beginnen kinderen vaak met een sport. Wanneer dit het uiterste van het kind vraagt (te zware belasting van spieren of gewrichten door de aard van de sport of teveel training) of wanneer kinderen blessures oplopen, dan bouwt zich in het lichaam body stress op.

Ook emotionele stress, bijvoorbeeld door een scheiding van de ouders, kan zich in het lichaam vastzetten.

Jongeren en Body Stress Release

Voor pubers breekt er meestal een onzekere tijd aan wanneer ze naar de middelbare school gaan. Het sociale speelt een grote rol in hun dagelijks bestaan en emotionele stress ligt op de loer, buiten het feit dat ook hun hormonen kunnen opspelen. Op school wordt veel van ze gevraagd op mentaal en fysiek vlak; niet zelden moeten kinderen ver fietsen en zijn de dagen lang. Dit kan dus op allerlei vlakken body stress opleveren. Een kind in dit proces ondersteunen met BSR is zeker de moeite waard.

BSR ook iets voor jouw kind?

Vul het contactformulier hieronder in, dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met je op.

Contactformulier

1 Step 1
reCaptcha v3
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Praktijkgegevens

Mathilde Scheffer – M 06-28399355

Praktijkadres
Van Twickelostraat 13 | 7411 SC Deventer

Postadres
Burg. van Marlestraat 20 | 7413 BK Deventer

KvK: 66045290 – AGB code Stress Release Praktijk Scheffer: 90060152, AGBcode zorgaanbieder: 90100551. CAT geregistreerd: CM1835-08-01-19. Beroepsvereniging BSRAN: lidnr. 109. Prestatiecode behandeling body stress release: 24608

Disclaimer

De informatie op de website is geen vervanging voor een medische behandeling en niet bedoeld om een diagnose te stellen.

Raadpleeg in geval van gezondheidsproblemen altijd eerst een arts alvorens informatie van deze website te gebruiken.
Op deze website is copyright van toepassing. Dat betekent dat het niet is toegestaan (delen van) teksten van deze website te kopiëren en elders (op het internet) te plaatsen of te publiceren.

error: Content is protected !!
× Waarmee kan ik je helpen?