Ervaringen

Beste Mathilde,

Een review van de fijne behandelingen bij jou.
In januari ben ik begonnen met behandelingen BSR bij Mathilde vanwege klachten rond mijn middenrif (ademhaling en maag). De huisarts kon er niet veel mee (hogere dosis maagzuurremmers, rustiger aan doen, psychosomatische fysiotherapie)
Al na de eerste behandeling had ik effect: de klachten werden eerst erger, maar verdwenen niet lang daarna. Naarmate ik meer behandelingen had, bleven de klachten ook langer weg. Na een aantal behandelingen kon de tijd tussen de behandelingen langer worden. Zo hebben we m.i. best wel snel kunnen afbouwen naar een ‘onderhoudsbehandeling’ 1× in het halfjaar.
De behandelingen zelf vind ik heel prettig. Eigenlijk wordt je hele lichaam op spanning doorgenomen. Mathilde controleert op wonderbaarlijke wijze waar de spanning zit en daar waar nodig wordt de gespannen spier geholpen zich te ontspannen.
Ik vind het bijzonder dat mijn lichaam, zonder dat ik het weet, zo veel kan vertellen en ook, met wat hulp, zelf spanning kan oplossen. Voor mij is het een beter alternatief voor acupunctuur.
Hartelijke groet,
Tineke

Hallo Mathilde,
Bedankt voor de goeie behandeling.
Ik zal je vertellen waarom dat ik dit zeg: In Juli 2014 ben ik geopereerd aan een Hernia en 7 weken later aan mijn knie. Hierna de gebruikelijke fysiotherapie. 6 Maanden ben ik hiermee bezig geweest, helaas kwam vanuit hier geen vermindering van de pijn. Na ± 6 maanden kwam de veronderstelling vanuit de fysio: ‘Wij denken dat de pijn toch vanuit de rug komt’. Op dat moment gaat er van alles door je heen; weer in die draaimolen van doktoren? Nee toch! Zoeken op Internet, praten met de mensen in je directe omgeving, ja, daar hoor je van alles.
Ik kwam terecht bij Body Stress Release Deventer. En met enig wantrouwen heb ik een afspraak gemaakt, echt met de gedachte ‘dit is niet iets voor mij!’ maar toen ik naar de praktijk fietste dacht ik: ‘laat het maar over je heen komen’.
Na de eerste afspraak, zat ik s’ avonds op de bank en mijn vrouw zag dat er iets met mij aan de hand was. Ik had het gevoel of mijn ruggengraat in brand stond en een raar gevoel trok door mij heen (niet te beschrijven gevoel). Bij de tweede afspraak was het wantrouwen voor mij verdwenen en zelf had ik het gevoel van, hé, ik loop al weer wat langer, met minder last van mijn knie.
Derde afspraak. (Zelf was ik tot de conclusie gekomen dat ik met de fysio klaar was en ben er, in overleg met de fysiotherapeut, mee gestopt). Het gevoel dat BSR werkte werd steeds sterker. Ik had steeds minder last van mijn knie en rug en ik kan weer veel verder lopen.
We gaan nu voor de vierde afspraak en ik ben ervan overtuigd dat BSR mij heel goed heeft gedaan. Ga volgende week met een gerust hart op vakantie.

Beste Mathilde, nogmaals bedankt.
Peter

Hoi Mathilde,
Wat een bijzonder ervaring was dit! Ik moet toegeven dat ik van te voren best sceptisch was. Hoe moest dat dan allemaal gaan en we zullen wel zien. Rustig werden alle klachten uitgevraagd en ook de klachten waarvan ik ze niet aan stress zou koppelen. Mathilde gaf uitleg over hoe het zou werken en wat je dan zou kunnen merken. Tja, dat klonk erg logisch eigenlijk, maar toch. Eerst zien en dan geloven.
De behandeling was begonnen. Het leek wel of mijn lichaam gestemd werd als een instrument. Eerst kijken en dan op de juiste plek een opbouwende druk, die overigens erg goed te incasseren is.
En dan erna. Een heel bijzonder gevoel. Mijn lijf voelde zwaar alsof ik flink getraind had. En de volgende dag gebeurde inderdaad hetgeen Mathilde aangaf wat je zou kunnen verwachten. Ik merkte dat mijn lichaam op eigen kracht bezig was te herstellen en daardoor de stress aan het aanpakken was. Ik merkte verschil. Ik was minder kouwelijk, had minder vaak hoofdpijn en minder last van de maag. En we waren nog maar net begonnen! Ik ben om. Dit voelt erg goed en het leuke is dat ik ook nog verschillende tips en uitleg heb gekregen. Erg fijn. Mijn complimenten.
Anouschka
Call Now Button
error: Content is protected !!