MatriX Coaching

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Transformeer de negatieve lading met de MatriXmethode

Alles wat je meemaakt in het leven laat een indruk achter. Dat kan positief of negatief zijn. Het zijn echter dingen die gebeurd zijn en daar is feitelijk niets meer aan te doen. In het nu kan de beleving van die gebeurtenissen soms nog wel voelbaar zijn. Ook gedachtes die je hebt over de toekomst kunnen in het nu gevoelens, beelden of gedachtes oproepen van angst, verdriet, pijn of boosheid. Dit kan betekenen dat je voor je gevoel steeds in dezelfde valkuilen stapt of dat je moeite hebt om bepaalde gewoontes te veranderen die je ontwikkeling of je gezondheid in de weg staan of dat bepaalde triggers of situaties ervoor zorgen dat dezelfde (negatieve) gevoelens telkens terugkomen. Dit kan op een vervelende manier doorspelen in je dagelijkse functioneren en deze soms zelfs ernstig belasten.

In een MatriXgesprek ga je naar het gevoel toe wat die bepaalde gebeurtenis uit het verleden of die (angst-) gedachte voor de toekomst op dat moment bij je oproept. We kijken alleen naar de gedachte, het beeld of het gevoel wat eronder ligt. Je hoeft daarbij niets te delen over de feitelijke gebeurtenis en we gaan ook niet analyseren hoe of waarom dit heeft plaatsgevonden. Maar door de beleving boven te halen, vindt er een verwerking plaats in je onderbewuste en gaat de lading van die gebeurtenis uit het verleden of die angstgedachte voor de toekomst ervan af. Het effect van een trauma of belastende gewoonte wordt dus met de MatriXmethode van binnenuit aangepakt en ‘geneutraliseerd’.

Een MatriXgesprek geeft inzicht en verlichting en een opgeruimd gevoel. Je gaat anders reageren op gebeurtenissen die voorheen een trigger waren voor stressgedrag waardoor je makkelijker in staat bent om nieuwe stappen te zetten in je ontwikkeling.

Naast dat we in een coachingsgesprek de gevolgen van gebeurtenissen uit het verleden of angsten voor de toekomst kunnen neutraliseren, kan de Matrixmethode ook ingezet worden bij mensen met drukke, chaotische hoofden of bij leer-, concentratie- en/of automatiseringsproblemen. Dit geldt voor zowel volwassenen als voor kinderen.

Een vol hoofd leegmaken

Heb jij een ‘vol’ hoofd dat de hele dag aan staat? Of is je hoofd mistig en krijg je het maar niet op een rijtje allemaal? Dan is het heel verhelderend om aan de slag te gaan met het ‘opruimen’ van je hoofd. En uit eigen ervaring weet ik dat het niet alleen verhelderend is maar ook heel leuk en leerzaam!
Er wordt uitgegaan van jouw eigen strategie waarmee je de dingen binnenlaat, leert, verwerkt en opslaat. De methode bepaalt daarin niet wat goed of fout is. Door ermee aan het werk te gaan word je je bewust van de strategie die jij zelf toepast en dit geeft inzicht. Het inzicht geeft bewust èn onbewust de mogelijkheid tot verandering.

De MatriXmethode voor kinderen

Voor kinderen die moeite hebben met leren, onthouden, concentreren etc. is dezelfde techniek in te zetten. Daarnaast kan ook het ‘school-hoofd’ opgeruimd worden. Basisgegevens zoals het alfabet, het honderdveld en de tafels, de dagen van de week, de maanden van het jaar en ook andere schoolzaken worden hiermee op de juiste manier opgeslagen in het lange termijn geheugen. Dit geeft structuur en orde in het hoofd. Zo krijgt het kind rust in het hoofd en kan het makkelijker en sneller leren omdat het kind eenvoudig toegang heeft tot de gewenste informatie.
Daarnaast wordt ook het hoofd opgeruimd dat met andere zaken dan school te maken heeft, net zoals bij volwassenen. Vooral voor kinderen die te maken hebben met veel onrust in het hoofd, bijvoorbeeld kinderen met ADHD, kan dit een verademing zijn.
Ook voor kinderen is het mogelijk om door middel van een Matrix coachingsgesprek te werken aan bepaalde angsten, trauma’s of andere onverwerkte gebeurtenissen die het dagelijks leven van het kind negatief beïnvloeden.

Mijn achtergrond als coach

Met de scholing (Intuïtieve trainingen, Touch of Matrix, de MatriX methode, Body Stress Release en Buteyko) en zelfstudie (Antroposofie, Mindfulness en vele boeken t.a.v. gezondheid, voeding en bewustzijn) en de levenslessen en ontwikkelingsstappen die ik in mijn eigen leven geleerd en gezet heb, sta ik je graag bij in het proces naar een meer ontspannen en gezonder leven. Ik doe dit intuïtief en op praktische wijze vanuit mededogen en respect voor de mens die tegenover mij zit. 

Kosten 

Voor een los Matrix consult vraag ik 60,- euro.
Ben je ook voor BSR bij mij onder behandeling, of volg je de Ademwijzer training, dan betaal je voor het Matrix consult 50,- euro.

Wil je weten of coaching ook voor jou zinvol is?

Bel 06 28399355 of vul het contactformulier in. Of bespreek het op consult wanneer je al voor BSR bij mij in behandeling bent.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

error: Content is protected !!