Last van ademhaling- of stressklachten?
Wist je dat het ademhalingscentrum in de hersenen door stress ontregeld raakt? En dat dit zorgt voor een verlaging van de zuurstofopname in de lichaamscellen en een overprikkeling van het zenuwstelsel? Hierdoor kunnen uiteenlopende klachten ontstaan; fysiek, mentaal of emotioneel.
Heb je (chronische) gezondheidsproblemen, stressklachten of een burn-out? En zoek je een natuurlijke, effectieve manier om je weerstand te verhogen, klachten aan te pakken of stress te verminderen? Ga dan hier naar de website ademwijzer.nl Daar vind je informatie over de rol van ademhaling en stress bij chronische hyperventilatie, astma, bronchitis, sinusitis, hooikoorts, slaap-apneu, hoge bloeddruk, vermoeidheid, hyperactiviteit, hoge spierspanning, slaapproblemen, neerslachtigheid, hoofdpijn, maag- en darmproblemen of klachten als gevolg van het Coronavirus.
De Ademwijzer training is zowel geschikt voor volwassenen als voor kinderen. Ook online via Skype, Zoom, FaceTime, WhatsappVideo, enz. De Ademwijzer Training is uniek in Nederland en wordt alleen door Stress Release Praktijk Scheffer gegeven. Mensen komen hiervoor uit het hele land naar ons toe of volgen de training via een online platform.
Heb jij chronische hyperventilatie? Test je ademhaling binnen een minuut!
Je ADEMvolume is hoeveel liters je per minuut ademt, heel wat anders dan je LONGvolume, dat is namelijk je long-inhoud. Het ademvolume zegt iets over de afgifte van zuurstof in je lichaam, het longvolume zegt alleen iets over hoeveel lucht er in je longen past. Met deze test, test je je ademvolume:
Zit rechtop op een stoel en adem een minuut rustig door je neus. Knijp na een normale, rustige uitademing je neus dicht en kijk op de secondewijzer. Kijk opnieuw op de secondewijzer zodra je aandrang voelt om weer te ademen en laat je neus los. Kun je nu rustig doorademen zonder dieper te hoeven ademen? Dan heb je de test goed gedaan. Het is dus niet de bedoeling dat je je neus dichthoudt tot je niet meer kan en je na afloop een aantal keer diep moet ademen, alsof je lang onder water hebt gezwommen. Hoeveel seconden heb je je neus met gemak dicht kunnen houden? Schrijf dit op en ga naar ademwijzer.nl voor de uitslag.
Mocht de test niet gelukt zijn, doe hem dan na een aantal minuten wachten nog eens. De testresultaten kunnen op verschillende tijdstippen van een dag verschillen (maximaal 10 seconden). de gemiddelde waarde zal tijdens de training stijgen.